Smakowa
Herbaty zielone
Zielone herbaty z dodatkami, które są oferowane w naszym sklepie pochodzą od zaufanych krajowych dystrybutorów. Posiadamy wiele odmian takich jak na przykład popularna sencha czy gunpowder, na których głównie oparte są bazy herbat zielonych z dodatkami w postaci owoców oraz kwiatów. Zielona herbata posiada wiele właściwości zdrowotnych, które niewątpliwie są jej walorami. Wspomaga walkę ze stanami depresyjnymi oraz poprawia wygląd skóry, co dotyczy głównie problemów cery trądzikowej oraz tłustej. W dużym stopniu także herbata zielona wpływa na problemy z nadciśnieniem, czy obniża ryzyko zawału oraz udaru i jednocześnie stymuluje układ krążenia. W sklepie PysznyKubek można znaleźć bardzo dużą ilość tej odmiany herbaty wraz z dodatkami w postaci na przykład bławatka, maliny czy pomarańczy. Wyjątkowo dobrane kompozycje o różnych smakach sprawią, że każdy znajdzie odpowiednią mieszankę herbaty zielonej dla siebie. Zielona herbata jest bardzo cennym źródłem witamin oraz minerałów, a jednocześnie posiada niepowtarzalny oraz wyjątkowy smak.
Jak parzyć zieloną herbatę?
Aby wydobyć maksymalne walory smakowe oraz zdrowotne z liści zielonej herbaty należy zadbać o jej odpowiednie zaparzenie, gdyż ma to duży wpływ na cały napar. Główną zasadą jest to, że nie powinno zalewać się herbaty wrzątkiem. W takim przypadku cały napar z herbaty zielonej straci swoje właściwości. Woda, której używamy powinna być miękka oraz niechlorowana w temperaturze między 70, a 80 stopni celsjusza. Po zalaniu listków herbaty należy odczekać od 2 do 3 minut, gdyż w przypadku dłuższego zaparzania napar uzyska nieco mocniejszy i jednocześnie gorzki smak. Zalecamy użyć zaparzacza w celu późniejszego oddzielenia suszu od gotowego naparu. Warto wspomnieć, że herbatę zieloną możemy zaparzyć nawet do 3 razy- nie tracąc przy tym walorów smakowych oraz zdrowotnych.