Kremy i smarowidła
Kremy i smarowidła – pyszne, czekoladowe śniadanie
Krem czekoladowy to słodki krem stworzony na bazie czekolady oraz masła wraz z dodatkiem orzechów. Przez ostatnie kilkanaście lat zdobył on w naszym kraju stosunkowo dużą popularność i stanowi ogromną konkurencję dla innych czekoladowych przekąsek. Któż bowiem nie wyobraża sobie śniadania bez kromki chleba posmarowanej przepysznym czekoladowym kremem?
W większości jednak produkty te tworzone są przez wielkie koncerny, które wytwarzają je w maszynowy sposób z dodatkiem różnych substancji, które niekoniecznie mają pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Sklep PysznyKubek w swojej bogatej ofercie przygotował także dla swoich klientów kremy czekoladowe wytwarzane w sposób naturalny. Mamy do zaoferowania krem czekoladowy zarówno z ciemnej, jak i białej czekolady, a także przepyszną chałwę arachidową, masło orzechowe i słony karmel.
Słony karmel to delikatna kremowa konsystencja, kremowy smak, pikantność soli i odrobina ręcznie robionej magii. Najlepszy karmelowy poranek już prawie nadszedł. Solony karmel to pyszny topping deserowy. Gęsty, lepki karmel o delikatnej kremowej konsystencji, kremowym smaku, głębokim bursztynowym odcieniu z dodatkiem soli, podbija kontrastowym połączeniem słonego i słodkiego.
Tym, co niewątpliwie odróżnia nasze wyroby od masowo produkowanych wytworów konkurencji, którą można znaleźć w hipermarketach, jest naturalność. Do każdego wyrobu podchodzimy indywidualnie i z pasją. Nasze produkty wolne są od niezdrowej chemii oraz wszelkiej maści „ulepszaczy” smaku.
Zastosowania kremów czekoladowych
Krem czekoladowy najczęściej znajduje swoje zastosowanie podczas śniadania bądź rzadziej – kolacji, jako pyszny element smakowitej kanapki. Jest bardzo uwielbiany, szczególnie przez najmłodszych. To jednakże niejedyne zastosowanie takiego kremu. Możemy stosować go z powodzeniem jako ciekawy dodatek do ciast, tortów lub innego rodzaju deserów. Idealnie pasuje także jako dodatkowy składnik do herbatników bądź krakersów.