CYNAMON MIELONY 100G
Opis
Gramatura: 100G
Kraj pochodzenia: Wietnam
Charakteryzuje się słodko-korzennym smakiem i aromatem tak silnym, że wpływa na zapach każdej potrawy czy napoju, do którego zostanie dodany. Stanowi doskonały element wypieków i deserów, ale także dań wytrawnych np. gulaszu, zupy krem z dyni czy nadziewanej gęsi.
Skład: 100% cynamon mielony.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Cynamon nie tylko do deserów. Nie bój się eksperymentować!
Któż z nas nigdy nie jadł cynamonu? Cynamon każdemu kojarzy się z jedynym i niepowtarzalnym smakiem dzieciństwa. Pyszna babcina szarlotka z jego dodatkiem, to coś, do czego chętnie wracamy. Jak się okazuje, nie tylko tak można go stosować.
Poznaj jakie zalety i właściwości posiada cynamon oraz jak go stosować w kuchni aby wzbogacić smak potraw. Cynamon mielony jest bardzo wszechstronną przyprawą. Pasuje do deserów, ale i mięs, o czym nie każdy wie. Poza tym, jest bardzo przyjazny dla ludzkiego organizmu, gdyż:
- wspomaga trawienie
- ma wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
- zawiera antyoksydanty, które neutralizują szkodliwe dla organizmu działanie wolnych rodników
- pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi*
Jakie zastosowania ma mielony cynamon?
Cynamon mielony kojarzony jest głównie jako dodatek do dań słodkich. Jak się okazuje znajduje on jednak także zastosowanie jako przyprawa do mięs - na przykład do potraw z kruchą jagnięciną. Często przyprawia się nim dania z ryżu i jabłek, głównie te serwowane na słodko.
W zasadzie cynamon mielony można łączyć z takimi przyprawami jak imbir czy kardamon i podkręcać nimi dania, których smak ma być nieco azjatycki. Nie chodzi jednak o dodawanie go w dużych ilościach ponieważ wystarczy dosłownie szczypta aby wyczuć ciepłe, korzenne nuty.
Przydatny nie tylko w kuchni. Poznaj jego wyjątkowy aromat!
Chyba nie ma nikogo, kto nie używałby cynamonu do kompotów z gruszek, deserów czekoladowych czy ciast zwłaszcza ukochanej szarlotki. Cynamon fantastycznie łączy się z jabłkami, śliwkami, gruszkami, truskawkami i rabarbarem. Znakomicie sprawdza się także jako dodatek do chleba korzennego i grzanek.
Aromatyczny cynamon wykorzystywany jest jako składnik mieszanek do kadzideł oraz naturalnych kompozycji zapachowych. Cynamon mielony może byś również dodany do grzańców herbacianych i grzanego piwa i wina. Świetnie podniesie temperaturę ciała szczególnie w okresie jesienno-zimowym oraz nada nowego wymiaru monotonnej, porannej kawie.
Cynamon mielony jak stosować?
Cynamon można używać prosto z opakowania. Nadaje się do doprawiania potraw lub ich dekorowania. Ważne, by przechowywać go w zamkniętym opakowaniu, bo może zwietrzeć, tracąc cały aromat.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.