BAZYLIA 100G SUSZONA aromatyczna premium
Opis
Gramatura: 100G
Kraj pochodzenia: Egipt
Bazylia jest podstawowym dodatkiem stosowanym do doprawienia dań kuchni włoskiej. Nadaje charakterystycznego aromatu makaronom, sałatkom oraz zupom, a w szczególności tym, w których występują pomidory. Ponadto jest doskonałym dopełnieniem smaku bakłażana, cukinii, sosów oraz pizzy.
Skład: 100% bazylia liść.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Zyskaj aromatyczny smak potraw dzięki bazylii!
Bazylia dla wielu osób jest niezastąpioną przyprawa, którą można użyć do wielu dań głównie ze względu na niezwykły aromat i walory smakowe. Dzięki niej staną się one bardzo wykwintne. Ten z pozoru zwykły produkt kuchenny ma niezwykłe właściwości i każdy człowiek, który lubi pichcić powinien mieć liście bazylii pod ręką. Na pewno przydadzą się one jako uzupełnienie wielu dań.
Zastosowanie w kuchni
Można je stosować praktycznie do wszystkich dań kuchni śródziemnomorskiej. Bazylia znakomicie wzbogaci sałatki, sosy i zupy. Liście tego produktu znakomicie nadają się do nacierania mięsa. Ta przyprawa jest nieoceniona jako marynata i sprawia, że każda potrawa smakuje o wiele lepiej. Doskonale uzupełni ona również włoską pizzę czy też spaghetti bolognese.
Liście bazylii stosowane są również do aromatyzowania octu winnego, jak i oliwy z oliwek. Bazylię najlepiej dodawać do potraw pod koniec gotowania lub smażenia. Warto zaznaczyć, że suszone liście potraktowane zbyt wysoką temperaturą lub za długim czasem obróbki termicznej staną się gorzkie i utracą swoje właściwości.
Bazylia dodatkiem do wyrobów cukierniczych?
Może nie każdy wie, ale z bazylii produkuje się także oryginalne w smaku lody i wyroby czekoladowe. Jej świeży smak jest świetnym przełamaniem słodyczy. W niektórych regionach znane są też ciastka z bazylią, podawane na słono do piwa lub na słodko do kawy. Z pokruszonych suszonych liści bazylii można zrobić element kruszonki do pralin lub posypki do tortu.
Sposób użycia
Liście bazylii można używać prosto z opakowania. W zależności od potrzeb można je kruszyć lub dodawać w całości. Należy przechowywać je w zamkniętym pojemniku, tak by nie traciły aromatu. Nie pozostaje nam nic innego jak życzyć smacznych posiłków z wykorzystaniem liści bazylii.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.