ZIOŁA ZAMIAST SOLI 100g
Opis
Gramatura: 100G
Kraj pochodzenia: Skomponowano w Polsce.
To unikalna kompozycja naturalnych ziół i przypraw, która podkreśli smak każdego dania. Mieszanka ta pomoże w wyeliminowaniu soli z codziennej diety, jednocześnie nadając potrawom wyrazisty smak. Doskonale sprawdzi się w daniach każdej kuchni świata.
Skład: gorczyca, papryka słodka, kozieradka, kurkuma, cebula, czosnek, kolendra, pieprz czarny, oregano, imbir, pietruszka, papryka chilli, bazylia, lubczyk, majeranek.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Zioła zamiast soli – idealna kompozycja smaków alternatywą dla popularnych przypraw
Wiele osób w dzisiejszym świecie ze względów zdrowotnych musi ograniczać spożycie soli – nie sprzyja nadciśnieniowcom, pacjentom po zawałach czy kobietom, u których zmiany hormonalne powodują zatrzymanie wody w organizmie. Wiele mówi się również o tym, że nawet zdrowe osoby spożywają popularnej soli kuchennej stanowczo za dużo.
Co jednak zrobić, jeżeli lubimy wyraźne smaki i dobrze doprawione dania? Zioła zamiast soli to aromatyczna, delikatna mieszanka skomponowana w taki sposób, aby wydobywała z każdej potrawy to co najlepsze. Nie należy do przypraw ostrych, a żaden smak nie dominuje całości. To po prostu idealny wybór dla osób, które lubią proste rozwiązania i nie chcą za każdym razem myśleć nad doborem odpowiednich przypraw.
Co znajdziesz w naszych „Ziołach zamiast soli”?
Mieszanka ta zawiera zmielone lub rozdrobnione starannie wyselekcjonowane surowce. Jest tu lubiana i uniwersalna papryka oraz pieprz, a także odrobina czosnku – idealnego do podkreślania smaków warzyw i mięs.
Znajdziesz w niej również zioła i nasiona typowe dla tradycyjnej, rodzinnej polskiej kuchni. Nieco egzotyki dodaje kurkuma, kozieradka i imbir, które przy okazji sprawią, że Twoje potrawy zyskają apetyczną, złocistą barwę. Dodatek papryczki chilli natomiast zapewni nutkę pikanterii.
Do jakich potraw je dodawać?
Mieszanka ziół, które zastąpią sól, pasować będzie tak naprawdę do niemal każdej kuchni świata i rodzaju potrawy. My polecamy je szczególnie do:
- tradycyjnych polskich mięs, w tym tłustego drobiu jak kaczka czy gęś
- sycących zup, takich jakie jemy często zimą
- pieczonych i smażonych ziemniaków oraz innych warzyw
- smakołyków z grilla
- klopsików i kotletów – i tych mięsnych, i nawet wegańskich
- pasztetów oraz farszów do pierogów
- pikantnych, smażonych i duszonych dań orientalnych i bliskowschodnich
- potraw meksykańskich i hiszpańskich
Jak stosować zioła zamiast soli?
Dodaj je do zupy, farszu, potrawki, posyp mięso przed pieczeniem, wymieszaj z warzywami, wykorzystaj w marynacie do pieczeni – w sposób jaki tylko zechcesz.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.