PRODUKT POLSKI
Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
Syrop idealny do sporządzania napojów, jako dodatek do lodów, koktajli, ciast, serwisów. Nie zawiera konserwantów. Idealnie się nadaje jako dodatek do herbaty zimą i do nadania smaku wodzie latem.
Ostry, charakterystyczny smak imbiru doskonale sprawdzi się jako syrop do herbaty albo dodatek na przykład do grzanego piwa. Syrop imbirowy robiony jest w domowy sposób, bez dodatku sztucznych barwników oraz konserwantów. Dzięki temu wszelkie wartości odżywcze charakteryzujące imbir, takie jak witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas są skumulowane. Syrop z imbirem można wzbogacić takimi dodatkami jak cytryna, cynamon czy miód, a wówczas ma właściwości silnie napotne i przeciwgorączkowe.
Składniki: imbir, woda, cukier.
Przechowywać należy w chłodnym i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
tłuszcz – 0,06 g, węglowodany: 47,27 (w tym cukry 46,19 g), błonnik 0,15 g, białko – 0,14 g, sól – 0,0 g
Wartości energetyczne na 100 g :
809 kJ / 190 kcal