Przyprawa TANDORI MASALA 50g
Opis
Gramatura: 50G
Kraj pochodzenia: Skomponowano w Polsce.
Tandori Masala to przyprawa dla lubiących pikantne potrawy i ich bardzo intensywny aromat. Ostrość smaku może złagodzić kefir lub jogurt dodawany do potraw. Orientalna aromatyczna mieszanka przypraw o średnio ostrym, wyrazistym i korzennym smaku, nieco delikatniejsza niż garam masala. Doskonale komponuje się z kurczakiem - szczególnie grillowanym lub pieczonym, ale także z innymi potrawami z rusztu. Może również stanowić składnik sosów lub marynat.
Skład: kukurydza, kolendra, kmin rzymski, kminek, chilli, gałka muszkatołowa, pieprz cayenne, czosnek, imbir, goździki, cebula, trawa cytrynowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: ekstrakt z papryki.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Smak orientu w Twojej kuchni - tandori masala
Tandori masala to orientalna aromatyczna mieszanka przypraw o średnio ostrym, wyrazistym i korzennym smaku, nieco delikatniejsza niż garam masala. Nadaje ona potrawom nie tylko azjatyckiego charakteru, ale i piękną, złocistą barwę. W kompozycji wyróżniają się typowe dla kuchni indyjskiej przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, imbir czy kolendra – spotykane również w wielu innych mieszankach i daniach kuchni hinduskiej.
Całość bazuje jedynie na naturalnych składnikach, które urozmaicą nie tylko smak potraw, ale również urozmaicą Twoją dietę. Nazwa tandoori masala pochodzi od glinianego pieca, zwanego tandoor, w którym przygotowuje się tradycyjne potrawy – wolno pieczone nad ogniem są soczyste i niezwykle aromatyczne. Słowo "masala" natomiast to po prostu przyprawa.
Jak smakuje tandoori masala?
To przyprawa dla lubiących potrawy o intensywnym smaku i aromacie. Spośród naszej rodzimej kuchni doskonale komponować się będzie z kurczakiem – pieczonym, grillowanym albo z patelni. To świetny dodatek do marynowanej w jogurcie piersi kurczaka, ale również do warzyw i potraw z grilla.
Na hinduską modłę przygotować można potrawy takie jak dal z soczewicą czy inne pożywne dania jednogarnkowe z warzywami. Tandoori masala pasuje do dyni i innych słodkich warzyw, świetnie wzbogaci sos na bazie jogurtu, a nawet tłuczone ziemniaki z dodatkami.
Tandoori masala sposób użycia
Przyprawę można użyć w trakcie gotowania, pieczenia lub smażenia do dowolnych potraw, sosów lub marynat.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.