PRZYPRAWA KEBAB GYROS 100g
Opis
Gramatura: 100G
Kraj pochodzenia: Skomponowano w Polsce.
Ta przyprawa idealnie podkreśli walory smakowe i zapachowe domowego gyrosa oraz kebabu. Odpowiednio dobrane składniki mieszanki nadadzą wieprzowinie, baraninie, cielęcinie, a także kurczakowi charakteru oddającego klimat kuchni orientalnej.
Skład: sól, kukurydza, cukier, czosnek, gorczyca, papryka słodka, papryka ostra, rozmaryn, cebula, tymianek, kolendra, oregano, pasternak, barwnik: ekstrakt z papryki.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Przyprawa do gyrosa i kebabu – egzotyczny i zdrowy fast food zrobisz także w swoim domu!
Dobrej jakości mięso i aromatyczne przyprawy – to idealny sposób na pyszny gyros lub kebab, czyli śródziemnomorskie fast foody lubiane również w Polsce. Przyprawa do gyrosa i kebabu pozwoli przygotować je w domu – zdrowiej, z samodzielnie wybranych składników i mając pełną kontrolę nad procesem powstawania.
Oczywiście rzadko kto ma we własnej kuchni specjalny ruszt, można więc skorzystać z elektrycznego grilla lub piekarnika, a nawet smażonemu mięsu nadać znany z tureckich i greckich restauracji smak.
Co zawiera nasza mieszanka?
Wraz ze zwyczajami kulinarnymi Polaków, w których orientalne potrawy zastąpiły hamburgery jeśli chodzi o szybką kuchnię, zmieniło się też to, co sami przyrządzamy w domu. I tak przyprawa do kebaba staje się coraz bardziej poszukiwana, a jej proporcje smakowe trudno odtworzyć w satysfakcjonujący sposób.
Łączą się w niej nuty ostre, ale też i odświeżająco ziołowe, korzenne czy delikatnie słodkawe i z odrobiną goryczy. Mieszanka w trafiającej w europejskie gusta wersji pasuje zarówno do kebabów, jak i do greckiego gyrosa. Warto wspomnieć o tym, że nasza przyprawa bazuje jedynie na naturalnych składnikach. Co ważne nie zawiera glutaminianu sodu, sztucznych barwników i konserwantów.
Do czego użyć przyprawy do gyrosa i kebabu?
W oryginalnej wersjo obydwa te dania tradycyjnie przyrządzane są z baraniny. Jednakże tak jak w barach szybkiej obsługi, tak i we własnej kuchni można wykorzystać ją do różnych mięs. Przyprawa do gyrosa pasować będzie do drobiu, wołowiny, a nawet wieprzowiny.
Do czego użyć doprawione nią mięso w domu?
- przygotuj danie na imprezę, na wynos lub do zjedzenia na domowym seansie filmowym – w bułce albo prawdziwym chlebku pita
- dodaj doprawione mięso do sałatki – to idealny lekki obiad lub lunchbox do pracy
- użyj przyprawy gyros do szaszłyków
- dodaj przyprawę do kebaba do mielonego mięsa i przyrządź pachnące klopsiki – z piekarnika, bez dodatkowego tłuszczu
Jak stosować przyprawę?
Dodaj ją do mięsa mielonego lub oprósz filety, plastry czy inne kawałki przed grillowaniem lub pieczeniem.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.