PIEPRZ ZIOŁOWY 100G
Opis
Gramatura: 100G
Kraj pochodzenia: Skomponowano w Polsce.
Pieprz ziołowy jest odpowiednio skomponowaną mieszanką ziół i przypraw zainspirowaną smakiem prawdziwego pieprzu czarnego. Podniesie smak doprawionych nim dań o ziołowo-korzenny aromat. Nada pikanterii zupom, mięsom, sosom czy daniom warzywnym.
Skład: kukurydza, pietruszka, gorczyca, kolendra, kminek, majeranek, cząber, tymianek, chili.
- Produkt należy przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, seler, gorczycę, nasiona sezamu, orzeszki ziemne oraz orzechy.
Pieprz ziołowy – mieszanka niezastąpiona w polskiej kuchni
Pieprz ziołowy jest przyprawą znaną i lubianą. To zarówno prosty sposób na smaczne dania dla osób, które dopiero zaczynają swoją drogę z gotowaniem i odkrywaniem nowych smaków, jak i wybór doświadczonych kucharzy, kiedy szukają sprawdzonego, klasycznego smaku.
Pieprz ziołowy jest starannie skomponowaną mieszanką tradycyjnego czarnego pieprzu oraz kilku wybranych przypraw ziołowych, dzięki czemu tworzy aromatyczną, pikantną kompozycję. To uniwersalna przyprawa do dań na ciepło i zimno, a także do posypywania kanapek. Wzbogaci smak potraw delikatną ziołową nutą oraz doda im wyrazistości porównywalnej z czarnym pieprzem.
Kompletny dodatek o naturalnym składzie
Nasza mieszanka to zestawienie jedynie naturalnych ziół i warzyw, dzięki czemu jest wolna od sztucznych barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Odrobina pikantnego chilli i gorczycy, w połączeniu z delikatną kukurydzą i kolendrą pozwala ostatecznie otrzymać przyprawę o doskonale zbalansowanym smaku.
Pieprz ziołowy – zastosowanie znajdzie w wielu polskich daniach
Oprócz nadającemu ostrość – wraz z gorczycą – aromatycznemu chili na pieprz ziołowy składają się same znane od stuleci w polskiej kuchni przyprawy. To sprawia, że jest on znakomitym dodatkiem do rosołu oraz innych tradycyjnych zup, do rozmaitych mięs – zarówno czerwonych, jak i białych – oraz do sosów stosowanych do potraw na ciepło i dressingów do sałatek.
Jak używać pieprzu ziołowego?
Dodawać go należy ostrożnie, po trochu i doprawiając w razie potrzeby – choć smakuje nieco łagodniej niż pieprz, wiele osób jest bardzo wrażliwych na ostry smak chili. Pieprz ziołowy jest przyprawą uniwersalną – smakuje i działa na ciepło, na zimno, świeżo dodany pod koniec gotowania oraz w marynacie.
Jak zapakujemy ten produkt?
Jesteśmy świadomi tego jak bardzo ważna jest świeżość produktu oraz, dzięki czemu herbata zachowa przez bardzo długi czas swoje walory smakowe oraz zapachowe. Nasze opakowania są wybrane z ogromną starannością tak, aby produkt spełnił oczekiwania konsumenta.
Wszystkie opakowania posiadają wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu wewnątrz specjalnej warstwy dodatkowej.
- Opakowanie posiada etykiety, które przedstawiają: datę przydatności do spożycia (nr partii), masę netto, nazwę produktu oraz jego rodzaj, pełny skład.
- Torebka posiada wysoką barierę ochronną, dzięki zastosowaniu dodatkowej warstwy wewnątrz.
- Każde opakowanie posiada strunowe zamknięcie, które pozwoli zachować gwarancję świeżości.
- Każda torebka posiada zgrzew na górnej części gwarantujący szczelne zamknięcie produktu.
- Wyjątkowy wygląd opakowania sprawia, że produkt można podarować jako prezent lub upominek.
- Torebki posiadają owalne dno, dzięki któremu można przechowywać opakowanie na stojąco.