Mandarynka liofilizowana
Opis
Gramatura: 25g
Mandarynki zawierają szereg składników odżywczych pozytywnie wpływających na organizm człowieka. Badania sugerują, że metabolity wtórne znajdujące się w owocach cytrusowych odpowiadają za zmniejszenie ryzyka zachorowania na nowotwór. Co więcej, mandarynki są bogate w witaminę C, która jest silnym przeciwutleniaczem, korzystnie blokującym uszkodzenia komórek spowodowane przez wolne rodniki. Mandarynki zawierają także witaminy odgrywające ważną rolę w utrzymaniu zdrowia oczu. Liofilizowane banany znajdzie swoje zastosowanie jako doskonały dodatek do herbat, bezy, a także czekolady.
Czym są owoce liofilizowane?
Owoce podczas liofilizacji zachowują swoje wartości odżywcze oraz posiadają bardziej intensywne walory smakowe i zapachowe. Owoce liofilizowane są naturalne, nie mają w sobie żadnych dodatków w postaci dodatków konserwujących oraz ulepszaczy.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 1489 kJ / 352 kcal; tłuszcze: 1.9 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g; węglowodany: 73 g; w tym cukry: 67 g; błonnik: 11 g; białko: 5,1 g; sól: 0,03 g.